Cappuccino logo

Specialiteiten van het Huis


De kalfszwezerikkroketten van Darras

Na jaren van moleculaire keuken evolueert de culinaire wereld traag maar zeker terug naar de klassieke waarden.

Wijlen Marcel Darras en zijn zoon Christian,  die 60 jaar lang Traiteur ’t Wit Kasteel te Kortrijk hebben uitgebaat, zijn nog steeds gekend in de regio als producenten van de befaamde ‘Croquettes de ris de veau’.  Hoewel Christian Darras om gezondheidsredenen zijn levenswerk in de keuken niet meer kon verderzetten, is de interesse in dit recept altijd gebleven.

Herm en Vien  van  de Cappuccino zijn persoonlijke vrienden en voormalig  medewerkster  van Chef Christian Darras. De familie Darras geeft  vanaf vandaag niet alleen het mysterieuze recept maar ook de zegen om gehoor te geven aan de talrijke vraag naar de befaamde kalfszwezerikkroketten en tartaarsaus van Darras.  Het wordt weer net zoals vroeger, een veelgesmaakte topper.

Verkrijgbaar vanaf nu in het restaurant of in afhaal, op bestelling via bistrocappuccino@telenet.be of telefonisch 056/490.695

De kroketten zijn te verkrijgen per stuk van 80 gram of als aperitiefhapje met tartaarsaus.


Verras je familie, vrienden en genodigden met het serveren van deze enige echte kalfszwezerikkroketten van Darras  bij een dinertjes thuis.


De hazenpaté 

 

Ge'wild' en terug van weggeweest: 

Hazenpaté volgens het recept van Traiteur Darras

 

Vien Vanlede en Herm De Bock, uitbaters van Bistro Cappuccino in Zwevegem, introduceren vanaf vandaag samen met Christian Darras van het  voormalig “'T Wit Kasteel” nogmaals een smaakmaker uit de streek: Hazenpaté volgens het recept van Traiteur Darras.

 

"Na het succes van de kalfszwezerikkroketjes volgens het recept van Darras, bleef de vraag naar de befaamde hazenpaté niet lang uit" aldus Vien Vanlede, het gezicht van Bistro Cappuccino. "Mijn man Herm en ik hebben enkele broodnodige aanpassingen uitgevoerd in onze keuken en ook met hulp van onze wildleverancier zijn we nu helemaal klaar samen met Christian Darras voor het maken van de paté".  Want de échte hazenpaté volgens het recept van Darras, die kan niet zomaar elke chef in zijn keuken bereiden.  Wild is en blijft een exclusief product en vraagt nu eenmaal een aparte aanpak en bereidingswijze. "We hebben alles op tijd klaar, net nu het wildseizoen -na een uitzonderlijk lange nazomer- écht op gang komt.  De hazenpaté volgens het recept van Darras is een gegeerd streekproduct dat verfijning brengt, zowel op onze kaart als aan tafel bij onze klanten thuis" aldus Herm De Bock, chef van Bistro Cappuccino.

Het geheime recept is al generaties oud en werd doorgegeven aan Christian door zijn vader wijlen Marcel Darras.  Ook Christian zelf is blij dat hij na jarenlang van vragen aan zijn adres, eindelijk gehoor kan geven aan de wensen van zijn vroegere klanten en zal er persoonlijk op toezien dat zowel de ingrediënten als de bereidingswijze uitgevoerd worden zoals weleer. Smakelijk!

Hazenpaté volgens van Darras, verkrijgbaar vanaf 15 okt op bestelling via telefoon 056/490.695